SABLAM TOT > Services > Curatare Vopsea

Putem folosi metoda de sablare cu gheata carbonica pentru indepartarea straturilor de vopsea?

Da, cu toate acestea, rata de îndepărtare depinde de un mare număr de factori, printre care amintim:

  • profilul suprafeței de bază;
  • grosimea învelișului protector;
  • forța de legătură adezivă a învelișului;
  • forța de coeziune a învelișului protector (în general în funcție de vechime ).

Rata de curatare vopsea poate varia foarte mult, de la 30 mp/oră până la 0,1 mp/ oră.
În general, în cazul în care aveți probleme legate de contaminare, substanțe toxice, probleme de eliminare a deșeurilor, sau deteriorarea substratului, sablarea cu gheață uscata este soluția optimă de curățare.

În esență, granulele de gheață carbonică sunt propulsate la viteze supersonice pentru a elimina rapid și în condiții de siguranță vopseaua și alte depuneri grele. În urma șocului termic (-78 grade C), depunerile se desprind de pe suprafața ce se dorește a fi curățată, iar în urmă nu rămân reziduuri abrazive deoarece la contactul cu suprafața, CO2 se evaporă.

Pentru sablare, se poate folosi aerul comprimat disponibil în vopsitorii, fără a muta astfel aparatele. În acest mod, cheltuielile logistice necesare pentru a muta utilajele pentru sablare în alte locații pentru revopsire sunt eliminate, cu ajutorul sistemului de curățare cu gheață carbonică, deoarece acum totul se petrece în locația beneficiarului. În plus, sistemul de curățare cu gheață carbonică înseamnă deșeuri foarte reduse.

Utilizările tipice includ curățarea de:

  • roboți
  • corpuri de sudură
  • corpuri de ștanțare,
  • prese, etc.

Cu toate acestea, există unele zone de curățat mai dificile unde sablarea cu gheață carbonică a fost utilizata cu mare succes (ex., cabinele de vopsit). Cabinele de pulverizare vopsea se curăță extrem de greu din cauza depunerilor consistente de vopsea acumulate de-a lungul timpului.

Nici o altă metodă de curatare a vopselei și straturilor acoperitoare nu este la fel de eficace precum sablarea cu gheață carbonică. Sablarea cu gheață carbonică elimină vopseaua pe baza de solvenți, vopseaua epoxidică și vopseaua smălțuită de pe toate suprafețele verticale și orizontale, din vopsitorii.

Aveti nevoie de ajutor? Programeaza acum o inspectie GRATUITA!

Contacteaza-ne
TelefonContact