Una dintre aplicatiile pe care le mai poate avea sablarea cu nisip este si restaurarea monumentelor funerare. Din cauza faptului ca acest tip de monumente sunt in permanenta sub actiunea intemperiilor vremii, pe suprafata acestora pot aparea depuneri extrem de greu de indepartat prin metode clasice.

In general, curatarea suprafetelor expuse fenomenelor naturii, este una extrem de dificila, fie ca este vorba de a curata sau a reimprospata suprafata respectiva.
Sablarea cu nisip poate fi ideala pentru restaurarea monumentelor funerare. Asadar, cruci din marmura, beton, bronz sau alte materiale, pot fi curatate de acum cu usurinta apeland la metoda sablarii.

Restauratorii prefera sablarea cu nisip datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera folosirea acestui material. Accesibilitatea si pretul extrem de mic sunt avantajele cheie. De asemenea, cu ajutorul sablarii cu nisip se pot curata mult mai repede si mai usor suprafetele monumentelor funerare. Granulele de nisip sunt dure si au o putere de impact mult mai mare decat orice alt abraziv.

Daca suprafata care urmeaza sa fie curatata cu ajutorul sablarii este ceva mai delicata, atunci se folosesc abrazivi speciali. De regula se utilizeaza soda(bicarbonatul de sodiu) si gheata carbonica pentru a curata suprafetele fragile. Acesti abrazivi sunt preferati in special pentru restaurarea prin sablare si reimprospatarea picturilor bisericesti, sau a ornamentelor.

Echipa noastra este specializata in sablarea de monumente funerare, succesul restaurarii fiind unul garantat. Specialistii nostri va pot asigura ca pe tot parcursul operatiunii nu vor exista probleme, nici o lucrare nu va fi deteriorata in vreun fel.