SABLAM TOT > Services > Curatare Caramida

Ai nevoie de ajutor?

Ia legatura cu unul din consultantii nostri si iti vom oferi toate informatiile de care ai nevoie!

Suna-ne >>

   

Desi anumite cladiri au fost initial proiectate sa aiba o culoare si o textura specifica de caramida, trecerea timpului si murdaria pot masca frumusetea caramizii.

Procesul de curatare al caramizii reuseste sa redea caracterul si frumusetea cladirilor afectate.

Serviciul de curatare al caramizii este specializat in sablarea cladirilor construite din caramida, si indepartarea vopselei de la zidarie. Curatarea caramizii este posibila cu ajutorul unui sistem de indepartarea a murdarie ce combina aerul sub presiune cu materiale abrazive.
In general, materialele abrazive folosite la curatarea caramizii sunt: nisipul, cuartul sau granitul.

Necesitatea curatarii caramizii este importanta ,deoarece pe suprafetele din caramida se depun atat microorganisme dar sunt afectate si de efectele poluarii.
Inainte de a incepe operatiunea de curatare a caramizii este important sa se inspecteze toate suprafetele si sa fie evaluata cea mai potrivita abordare pentru starea materialului. Unele caramizi sunt mai dificil de curatat decat altele. Ferestrele si usile din apropierea suprafetelor care urmeaza sa fie curatate trebuie sa fie protejate cu folie de plastic si banda izolatoare rezistenta la apa.

Cea mai mare problema a caramizilor este umezeala. Caramizile vechi absorb apa de ploaie, dar trebuie sa respire pentru a elimina apa absorbita. O greseala pe care o fac multe persoane este aceea de a vopsi suprafata de caramida. Chiar daca este vopsita, caramida, tot va absorbi apa, singura diferenta va fi ca apa absorbita nu va mai putea fi eliminata (evaporata). In acest fel, peretele, sau suprafata pe care s-a aplicat vopseaua va deveni din ce in ce mai umed.

CE FEL DE CARAMIDA SE POATE CURATA?

Curatarea caramizii poate fi aplicata pe toate tipurile de caramida arsa, cu suprafata neteda sau suprafata texturata.
Cu ajutorul sablarii caramizii nu doar ca se curata suprafata dorita, dar se pot remodula si rosturile caramizii, iar in acelasi timp se improspateaza culoarea si infrumuseteaza aspectul.

CE ECHIPAMENTE SE FOLOSESC?

In timpul curatarii caramizii se folosesc:
1. Compresor de aer portabil
2. Rezervor de sablare
3. Duza de sablare
4. Costum de protectie pentru operant

In rezervor se regasesc materialele abrazive, care sunt combinate cu aerul comprimat, iar mai apoi acest amestec este impins in furtunul de sablare catre duza.

Trebuie retinut faptul ca acest tip de operatiune necesita mainile unor specialisti, nu doar datorita complexitatii procesului, dar si datorita faptului ca anumite caramizi facute manual, sau cele extrem d vechi se pot deteriora foarte usor daca nu sunt tratate in mod corect.

Echipa noastra are o experienta de aproape 8 ani in acest domeniu. Contacteaza-ne si vom rezolva problema pentru tine!

Aveti nevoie de ajutor? Programeaza acum o inspectie GRATUITA!

Contacteaza-ne
TelefonContact