SABLAM TOT > Services > Curatare industria petrochimica

Este important ca intretinerea si curatarea rafinariilor si a platformelor off-shore ce extrag si prelucreaza petrol sau gaze reprezinta sa fie realizata la cele mai inalte standarde de siguranta.

Pentru a garanta un serviciu sigur si simultan eficient, toate componentele acestora trebuie inspectate, curatate si intretinute in mod regulat. Conditiile exterioare de lucru in acest domeniu sunt adesea extreme.

Ai intrebari legate de aceasta procedura?

📞 076.539.0791

Curatare de incredere in conditii extreme

Datorita dimensiunilor pieselor si materialelor utilizate, intr-o curatare cu produse traditionale sarcinile tipice includ curatarea, eliminarea depunerilor si a straturilor de rugina. Prin urmare, sunt necesare echipamente si proceduri variate care necesita efort si cheltuieli considerabile.
Noi avem insa o solutie mult mai eficienta si mult mai ieftina. O solutie complet. Curatarea cu jet de apa cu presiune inalta.  Ca instrument de sablare si taiere, apa este atat sigura cat si inofensiva pentru mediul inconjurator.

Avem in parcul nostru tehnologic o gama completa de unitati si instrumente special dezvoltate pentru cele mai complexe proiecte.

CURATARE SUPRAFETE

Diferite suprafete si materiale au nevoie sa fie curatate in mod regulat pentru a garanta procesul neintrerupt de lucru si siguranta in timpul functionarii.

CURATARE SITE/FILTRE

Capacitatea sitelor si a filtrelor de a functiona la capacitate maxima depinde in mare masura de starea suprefelor acestora. Prin urmare, este foarte important ca ele sa fie curatate in mod constant.

CURATARE SCHIMBATOARE CALDURA

De cele mai multe ori pe schimbatoarele de caldura se acumuleaza depuneri incapatanate. Aici o suprafata curata este secretul unei productii eficiente.

CURATARE REZERVOARE

O curatare cat mai rapida si mai amanuntita a rezervoarelor este necesara pentru a intrerupe cat mai putin posibil procesul de productie.

CURATARE TEVI

Tevile au una din cele mai importante functii in aproximativ toate industriile. Pentru a indeplini aceste functii intretinerea si curatarea trebuie asigurata periodic.

CURATARE PLATFORME OFF-SHORE

Suntem experti in curatarea si indepartarea depunerilor si a straturilor de rugina de pe cele mai variate materiale, in conditii extreme si in cele mai inguste spatii.

Curatarea generala a suprafetelor

Va prezentam cateva aplicatii ale procesului de curatare cu apa la presiune inalta:

• Lucrari generale de curatare piese, componente, containere de transport, supape, etc

• Curatarea instalatiilor si a suprafetelor care influenteaza procesele

• Indepartarea depunerilor si a vopselelor de pe dispozitivele tehnice

• Curatarea suprafetelor din otel

• Indepartarea materialelor arse datorita temperaturilor ridiate sau rezultate din procesul de sudura

Utilizarea apei pentru curatarea cu presiune inalta este potrivita pentru o mare varietate de suprafete si materiale. In combinatie cu diverse accesorii inovatoare rezulta o eficienta ridicata a procesului de curatare la un nivel de sigurata foarte ridicat pentru angajati si mediul inconjurator.

Substantele insolubile precum uleiul sau alte depuneri incapatanate pot fi descompuse, dizolvate si indepartate folosind un jet de apa cu o presiune foarte mare.  Aceasta metoda de curatare nu produce praf expunere si elimina necesitatea abrazivilor din cadrul proceselor de sablare.

Deoarece se utilizeaza doar apa curata, substantele eliminate pot fi usor filtrate. Nu sunt folositi solventi, lianti sau alte chimicale. Avand in vedere acest lucru costurile proceselor de curatare scad considerabil iar mediul inconjurator este protejat.

Toate standardele de siguranta sunt indeplinite in cadrul proceselor de hidrosablare cu presiune inalta. Echipamentele noastre permin lucrul de la o distanta considerabila fata de suprafata curatata astfel incat riscul pentru utilizator este redus.

Echipamentele noastre moderne, usoare ofera o libertate de miscare mult mai mare decat echipamentele traditionale.

AVANTAJE:
• Aceasta metoda se poate folosi pentru a curata diverse suprafete
• Putem ajunge in cel mai ingust colt sau inc ea mai mica fisura
• Nu este necesara o curatare suplimentara

Curatare filtre si site

In industria petrochimica, lucrarile de curatare periodica si intretinerea sunt esentiale pentru a garanta continuitatea proceselor de lucru si siguranta operationala. Curatarea suprafetelor implica cerinte si proceduri variate precum:

• Indepartarea incrustatiilor si a murdariei de pe site-uri si filtre

• Curatarea sitelor de plastic, lungi si rotunde

• Curatarea panzei de filtrare, a filtrelor de vascoza etc.

• Decalcirea filtrelor de aspiratie

• Indepartarea murdariei din drenare si filtrele presei

• indepartarea reziduurilor din tavile de otel

Jetul de apa de inalta presiune garanteaza o indepartarea extrem de delicata a murdariei si a depunerilo rfara a deteriora filtrele. Procesul se desfasoara fara chimicale sau continuturi abrazive. Fata de curatarea chimica este evitata dezvoltarea gazelor, cenusa si aburul.

Cu ajutorul procesului de hidrosablare cu presiune inalta depozitele de murarie, calcar, straturile de oxid pot fi indepartate din site si filtre intr-un mod sigur.

Sablam-Tot ofera o gama larga de instrumente, servicii si accesorii pentru cele mai variate depuneri de pe site si filtre. Prin utilizarea acestora, rezultatele sunt impresionante de curatare si pot fi realizate chiar si in zone greu accesibile, inguste sau contaminate. Curatarea poate fi adesea
sa fie facut chiar si in timpul proceselor de lucru fara a fi necesara dezmembrarea echipamentelor.

Avantaje:
• Indepartarea atenta si fiabila a murdariei
• Evitarea cimenturilor, a gazelor si a aburului
• Curatarea sigura, in spatii greu accesibile
• Procesul de lucru nu este intrerupt

Curatarea schimbatoarelor de caldura

Procesul de schimb termic in schimbatoarele de caldura duce adesea la o crestere
de depozite incapatanate, care pot intari si reduce fluxul, sau chiar bloca complet aparatul. Curatarea suprafetelor schimbatoarelor de caldura este esentiala pentru pastrarea unor temperaturi de productie constante. Cu ajutorul hidrosablarii cu presiune inalta putem curata:

  • Suprafete mari ce sunt greu de curatat in modnormal cum ar fi tevile in forma de U sau tevile inguste cu un diametru de numai 12mm

• Diverse depuneri cu foarte multe straturi

• In unele cazuri, atat interne, cat si externe
curatarea este necesara

• Se pot curata suprafete unde nu se poate opri productia

Fiecare metoda de curatare are avantajele si dezavantajele ei insa curatarea cu jet de apa de inalta presiune este o solutie universala atat pentru curatarea la interior cat si la exterior.

In comparatie cu altelemetode de curatare prezinta avantaje considerabile precum utilitatea,  rezultatele impresionante si costurile reduse.

Spalarea chimica in bai de acid este foarte complicata si necesita canale mari. Curatenie
cu ultrasunete este foarte consumatoare de timp si nu atinge bine crapaturile adanci. Sablarea
este abraziva si periculoasa pentru angajati si mediul inconjurator.

Avantaje:
• Metoda de curatare universala

• Se pot curata chiar si zonele greu accesibile

• Se poate lucra in zone cu pericol de explozie

Curatare rezervoare

Curatarea interna este punctul principal al intretinerii rezervorului. Pentru a intrerupe cat mai putin posibil procesul de productie, este esentiala o curatare rapida si amanuntita a rezervoarelor de stocare, a tancurilor din reactor etc. Curatarea externa a rezervoarelor are loc in principal pentru evitarea coroziunii sau pentru aspectul estetic.

Diversitatea modelelor de rezervoare reprezinta o provocare pentru curatarea interna – dimensiunea, diametrul, materialul din care este construit, daca este orientat orizontal sau vertical sau pozitia influenteaza procesul de curatare.

In tancurile foarte mari, nu toate zonele pot fi curatate. Raspunsul nostru modern la toate aceste provocari este curatarea cu jet de apa cu presiune inalta.

Utilizam echipamente cu jet de apa de inalta presiune cu rotor cu autopropulsie, care este condus cu ajutorul puterii reactive a jeturilor de apa care se scurge. Viteza rotorului depinde atat de debitul de volum, cat si de presiunea de functionare si este reglata printr-o frana magnetica simpla.

Avantaje:
• Curatarea sigura si rapida a rezervoarelor de toate dimensiunile
• Echipamente de spalare a rezervoarelor cu a greutate redusa si jet performant
• Produse certificate pentru curatare de rezervoare care transporta marfuri periculoase
aflate zone cu risc de explozie

Curatare conducte

Tevile sunt indispensabile tuturor facilitatilor din fiecare sector al industriei: de la tevi cu latime interioara de 12 mm pana la conducte mari, pentru fluide, materiale solide sau gaze. Pentru ca tevile sa isi indeplineasca rolul, trebuie garantata continuitatea lor.

Toate tipurile de tevi si canale trebuie sa fie curate iar acest lucru este important pentru un numar impresionant de motive:

Fluxul de materiale trebuie sa poata circula fara obstacole, in caz contrar poate conduce la perturbari ale procesului de productie. Curatarea profesionala a tevilor este o cerinta a multor inspectii semnificative.

Jeturile de apa de inalta presiune pot fi utilizate pentru spalarea si curatarea tevilor, interne si externe, precum si pentru tevile de taiere.

Spre deosebire de uneltele mecanice cum ar fi ciocanele, daltele si periile, nu exista pericol de deteriorare in timpul curatarii. Curatarea cu jet de apa cu presiune inalta este o procedura simpla si extrem de rentabila. Apa utilizata ca mediu de curatare se poate recicla utilizand un filtru.

Avantaje:
• Curatarea tevilor este realizabila, chiar si in zone greu accesibile
• Tevi cu diferite latimi pot fi curatate de murdarie si depuneri
• Jeturile de apa nu cauzeaza daune peretilor interiori ai tevilor

Curatare si mentenanta platforme off-shore

Nu exista aproape niciun domeniu de lucru mai extrem decat cel de pe mare. Conditiile de lucru reprezinta provocari atat pentru oameni, cat si pentru materialele sistemelor si platformelor off-shore

O ansamblu de tehnologie foarte complexe este instalata intr-un spatiu foarte restrans. Cu conducte de gaurire lungi de un kilometru, un mediu de lucru foarte agresiv, precum si operatiuni non-stop, fiecare intrerupere neplanificata costa o multime de bani.

Operatiunile tipice prestate pe platforme offshore constau in curatarea acestora prin indepartarea straturilor de depuneri, rugina dar si de taierea sau separarea suprafetelor si materialor de orice tip si dimensiune.

• Indepartarea ruginei si a stratului de balast din rezervoarele si zonele de depozitare

• Decuparea otelului si a altor metale

• Curatarea subacvatica pentru indepartarea cresterilor de midii

• Curatarea instrumentelor de foraj si a tevilor de foraj

• Curatarea generala a platformei de ulei, grasime, praf, rugina si alte murdarii

• Curatarea tevilor si a sistemelor de conducte

• Indepartarea algelor si a depunerilor

Avantaje:
Cu jet de apa de inalta presiune, urmatoarele materialele pot fi curatate:
•  Suprafete de metal si beton
• Straturi multiple de vopsea
• Bitum
• Contaminarea chimica
• Cauciuc
• Ulei, rugina, murdarie
• Crestere marina

Cu ajutorul sablarii abrazive umede se pot curata urmatoarele depuneri si taia urmatoarele materiale:

• Otel de constructie
• Constructii din otel acoperite
• Rezervoare, tevi si conducte
• Beton armat puternic
• Materiale armate cu fibre
• Constructii cu straturi multiple
• Sticla si ceramica

Aveti nevoie de ajutor? Programeaza acum o inspectie GRATUITA!

Contacteaza-ne
TelefonContact