Curatare ghene de gunoi
Ghena este utilizata frecvent de către zeci de locatari, de multe ori într-un mod neadecvat. Ghena deserveste la eliminarea de resturi menajere neambalate sau chiar materiale de constructie utilizate la renovarea apartamentelor (ciment, var, vopsea, etc) fapt ce duce la depuneri grosiere de reziduuri pe pereții tubulaturii care devin un pericol pentru sanatatea locatarilor.

1. Sanatate
– ghena este un adevarat focar de infecție (predispusi batranii si copii);
– în substratul depus pe pereții interiori ai ghenei se acumulează o serie de microbi si bacterii ce pot cauza serioase boli in rândul locatarior: hepatită, boli diareice acute, etc;

2. Mirosuri neplacute
– intrarea în putrefacție (bacteriile descompun materialul organic depus și induc starea de descompunere fapt ce are ca și consecință mirosuri foarte neplăcute, resimțite mai devreme sau mai târziu și în locuințe);

3. Daunatorii

– ghena, prin arhitectură devine locul propice de infestare pe verticală cu insecte dăunătoare și chiar rozătoare;
-având o sursă permanentă de hrană în cadrul tubulaturii, coloniile de gândaci se înmulțesc într-un ritm alert și infestează și spațiile de locuit.

În perioada 2008-2014 un studiu realizat pe un calup de peste 1600 asociații de proprietari, a reliefat faptul că infestarea cu “gândacul de bucătărie ” (Blatta orientalis), cea mai comună infestare cu dăunători, se află într-o strânsă legătură cu depunerile alimentare din tubulatura ghenei de gunoi. Același studiu subliniază că nici una dintre aceste ghene de gunoi nu a fost curatata niciodata, singura metoda de igienizare a zonei fiind schimbarea totală a sistemului de ghenă (operațiune mult mai costisitoare).

Ghena de gunoi este încadrată în categoria zonelor cu risc major de infestare cu paraziți care se răspândesc pe verticală, în toată clădirea, inclusiv apartamente.
In topul celor „10 lucruri pline de microbi” ghenele de gunoi se situează intr-un fruntaș loc 2, fiind depășite doar de deșeurile medicale.


Beneficii Curatare ghene de gunoi

  1. Scăpați de gândaci, muște, acarieni și alte insecte ce parazitează ghena și se răspândesc și în locuința dumneavoastră.
  2. Scăpați de mirosurile neplăcute;
  3. Prevenirea infecțiilor provocate de bacterii, microorganisme și alți microbi;
  4. Curățarea și igienizarea tubulaturilor și a ghenei de pe fiecare etaj;

Procedura pentru curatare ghene de gunoi

Metoda de curatare ghene de gunoi utilizata este hidrosablarea. Aceasta utilizează un flux foarte puternic de apa, în scopul de a elimina cele mai dificile depuneri.

Aparatul de curatare ghene de gunoi folosit este special conceput pentru spălarea suprafețelor interne, greu accesibile, precum tubulaturile. Acesta este prevăzut cu o caldarină cu capacitatea de a ridica temperatura apei la 120-130°C, dozare directă de detergent și rolă furtun accesorizat cu o duză rotativă.Întregul proces de curățare presupune utilizarea următoarelor aparate/unelte/materiale:

‣ aparat de spălat cu presiune;
‣ detergenți de curățare (în funcție de tipul și volumul depunerilor);
‣ nebulizator – pompă de joasă presiune pentru aplicare spumă activă;
‣ caldarină (unitate de încălzire a apei);
‣ rolă furtun accesorizat cu duze rotative;
‣ spacluri/spatule pentru răzuirea depunerilor;
‣ diferite perii și prelungitoare specifice operațiunilor de răzuire;
‣ pubelă reziduri.

infografic curatare ghena de gunoi
Curatarea ghenei de gunoi are loc la sediul beneficiarului si implica:
1. aplicarea de spumă activă (puternic alcalină) cu ajutorul nebulizatorului în interiorul tubulaturii ghenei pe fiecare etaj; se lasă un timp de acționare în funcție de specificațiile producătorului de detergent (cca. 15 minute);
2. hidrosablare – spălarea și dezinfectarea pereților tubulaturii cu jet de apă caldă si detergent: se introduce rola de tip furtun accesorizată la capătul acesteia cu o duză rotativă, în interiorul tubulaturii; se spală pereții tubulaturii cu un jet foarte puternic de apă caldă cu detergent;
3. îndepărtarea depunerilor grosiere rămase din zonele accesibile operatorului (cu spaclu sau racleta); în cazul în care depunerile persistă, se reia acțiunea de spumare și spălare până se obține rezultatul dorit;
4 evacuarea deșeurilor și curățarea suprafețelor care s-au murdărit în cazul acestor operațiuni;

Fii gospodar! Nu lăsa pe mâine ce poți face azi! Sună și programează acum o inspecție gratuită cu specialistul nostru în urma căreia se va emite un raport de evaluare privind starea tehnico-igienică!

VIDEO curatare ghene

curatare ghena colaj 3